L’empresa Cal Majuba és una empresa creada a principis de l’any 2014, és una empresa familiar gestionada localitzada en la totalitat a la comarca de l’Alt Urgell, el gerent de la qual és en Jeroni Majoral.  Cap a mitjans de l'any 2017 vam crear la formatgeria.

La nostra filosofia es basa en la producció làctica i l’elaboració de derivats làctics, entenent tot el procés com una sola unitat.

Actualment disposem d’un ramat de 180 corderes de raça Assaf (especialitzada en producció làctica).

A data d’avui estem munyint 120 corderes, estem produïnt uns 250 litres diaris. 

La formatgeria es troba  molt a prop de la capital de l’Alt Urgell, a 5 minuts caminant del Parc Olímpic del Segre.
Dins de la nostra gamma de productes son:
Iogurt
Mató
Formatge Fresc
Recuit
Formatges a partir de llet crua:
Lactiques
Pastes premsades
Fem enviaments en frigorific a tot Catalunya i a la resta d'Espanya no fem enviaments de frescos.

 
El projecte creiem que engloba moltes sinergies existents en aquest moment, reocupació d’una antiga granja de vaques de llet (donant una possible sortida al sector), alimentant el teixit agrícola ramader, incorporant sang nova en el sector, producte de proximitat (la granja respecte a l’obrador esta a menys de 10 Km), creació de llocs de treball, projecte amb moltíssimes possibilitats de creixement, al trobar-nos en un indret molt accessible transferència de coneixements, ja que l’accés tant a la granja com al futur obrador l’accessibilitat es total (gent amb mobilitat reduïda).

Projecte innovador.

Com a elaboració artesanal de productes làctics d’ovella no és un projecte innovador, nosaltres entenem en el fet d’innovació al entendre el projecte (Estabulació i Obrador) com una sola unitat, tanmateix possibilitar la transferència de coneixements tant en maneig d’ovelles de llet (molt poc comú a Catalunya) com en tallers de formació cursos i altres.

Tal com esta ideat el projecte i la finalitat del mateix no es distingueix entre dones i homes, són unes feines molt mecanitzades i es poden modular rutines i feines per adaptar-se a diferents perfils, entenent tot com un conjunt equilibrat. Actualment la segona aportació amb accions de l’empresa esta en propietat d’una dona menor de 40 anys.

Cal Majuba es troba dins de l’associació d’Assaf-e que vetlla per la millora genètica de la raça, també estem dins de l’associació de ARCC cabrum, ja que amb oví de llet no existeix una associació.

Plans de futur

Actualment estem venent tota la llet a artesans de Catalunya, ja tenim en marxa la segona part del projecte, la formatgeria.

-Iogurts

-Matons

-Recuit

-Formatge fresc

 

La granja on actualment tenim les ovelles  ens permetrà com a màxim un total de 240 corderes en producció, amb aquestes corderes podem produïr uns 500 litres diaris de llet, estem intentat REDIFINIR la granja al costat de la formatgeria...

 

En l’obrador també compten amb una zona de tast per degustacions de grups mitjans d’unes 30 persones, aquest es un espai que volem promoure i vincular-ho a tastos de diferents productes (vi, melmelades i altres productes de proximitat), l’espai disposarà d’una petita cuina per mostrar l’elaboració dels mateixos.

El projecte vol aprofitar la fira mes important de Formatges que es fa a Catalunya es la Fira de Sant Ermengol que es sol celebrar a finals de l’octubre, es un referent en el territori.